Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/3/e/melfar.dk/httpd.www/joomla/plugins/system/jabuilder/helper.php on line 265 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/3/e/melfar.dk/httpd.www/joomla/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141 Lokalhistorie

Velkommen til slægtsforsknings delen af mit website, hvor du kan følge med i hvor langt jeg er kommet i mit arbejde med og finde mine egne aner og nogle af deres efterkommere. Sitet er bygget op omkring programmet Kiwi-webtrees version 3.0.0, der link til programmets hjemmeside nederst på siderne i slægtsdatabasen. Har du selv lyst prøve kræfter med programmet men synes al det der med oprettelse af websitet lyder lidt nørdet så har Mette Fløjborg Rosenborg lavet en ganske udmærket guide som kan findes her og hvis du er på facebook så har Jamie Jeanett Jaconelli oprettet en webtrees gruppe, link til gruppen findes her

Jeg har forsket i min egen slægt i omkring 10 år, kimen til min interesse for slægtsforskning blev lagt da jeg kom i besiddelse af 3 kladdehæfter omhandlende de 3 sidste personer i Favoritter. Med hensyn til stednavnene så er de såvidt mulig identiske med dem man i finder i "Trap Danmark 5 udgave" og til sidst vil jeg gøre opmærksom på at det er ikke fordi jeg ingen kilder at anonyme brugere ikke kan se dem. men fordi man skal være registreret for og få adgang til kilder.

Jerstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jerstrup er en gammel gård. Jerstrup nævnes første gang i 1328 og er nu en avlsgård under Gyldensteen. Gården ligger i Grindløse Sogn, Skam Herred, Nordfyns Kommune. Hovedbygningen er opført i 1719 og ombygget i 1944-1945 ved Hans Georg Skovgaard.

Jerstrup Avlsgård er på 210 hektar og parken er på 3,5 hektar

Skovsbo (Rynkeby Sogn)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skovsbo er en gammel herregård, som nævnes første gang i 1369. Gården ligger i Rynkeby Sogn, Bjerge Herred, Kerteminde Kommune. Hovedbygningen er opført i 1572-1579 og tilbygget i 1881 ved August Klein.

Forfatteren Agnes Henningsen (1868-1962) voksede op på Skovsbo.

Skovsbo Gods er på 188 hektar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

 
Rørbæk omkring 1900

Rørbæk er en gammel hovedgård, som nævnes første gang i 1438. Gården ligger i Flødstrup Sogn, Vindinge Herred, Ullerslev Kommune. Hovedbygningen er opført i 1875.

Rørbæk Gods er på 181,4 hektar med Enghavegård

Rørbæk er en gammel hovedgård, som nævnes første gang i 1438. Gården ligger i Flødstrup Sogn, Vindinge Herred, Ullerslev Kommune. Hovedbygningen er opført i 1925. Rørbæk Gods er på 181,4 hektar med Enghavegård

Hovedgården Rørbæk omtales første gang i 1438 i formen Rørbeck. Forleddet er plantenavnet rør, formentlig om rør brugt til tagtækning eller vægbeklædning. Efterleddet er bæk. Den middelalderlige hovedgård Rørbæk var oprindelig en landsbyhovedgård i landsbyen Rørbæk. I begyndelsen af 1600-tallet blev hovedgården Rørbæk udvidet med de resterende seks gårde og landsbyen blev dermed endeligt nedlagt.

Rørbæk var en mindre hovedgård med driftsmæssig blandingsøkonomi; jorden var af udmærket bonitet, og der var rimelige græs- og engresurser.

I perioden 1759-1823 blev Rørbæk drevet sammen med den nærliggende lille hovedgård Risinge. Det meste fæstegods blev solgt fra tidligt – mellem 1770 og 1842. I 1924 solgtes gården til udstykningsforeningen, som udstykkede 22 selvstændige husmandsbrug. Herefter blev Rørbæk drevet som proprietærgård

Den nuværende hovedbygning er opført i grundmur 1870’erne, men ombygget i 1925, og atter i 2005-2006. Forgængeren var en bindingsværksbygning, hvis ældste dele var fra omkring år 1600, blev nedrevet i midten af 1920'erne.

Artiklerne her er baseret på det materiale  som er indsamlet of bearbejdet  af Steen Rasmussen og kan læses her i deres oprindelige form, jeg har valgt og linke mellem de enkelte indivier hvor de optræder som børn og voksne og for kvindernes vedkommende desuden hvis indgår i mere end ægteskab i sognet, det er min plan på sigt og konvertere alt Steens materiale om Skam herred til html format, så det bliver muligt for mig og linke på tværs af sognene. Desuden vil der også blive link til mit eget site og eventuelle aner og efterkommere i området.