Jeg vil i denne artikel gennemgå hvordan installere og sætter slægtsforskningsprogrammet Kiwitrees. Billederne og måden man sætter programmet kan variere lidt fra webhotel til webhotel denne artikel tager udgangspunkt i at har sit domæne liggende hos Surftown, man kan sagtens vægle et andet webhotel dog skal følgende minimums krav være opflydt :

  • PHP minimum version 5.3
  • Mysql database minimum 5.1
  • minimum 256 mb php hukommelse
  • Adgang via FTP

Det første man gør er at hente programmet fra www.kiwitrees.net/services/downloads/ husk man bliver nød til og registrere sig for og få adgang til download sektionen, der efter uploader man zip-filen til sit domæne

Oprettelse af database og bruger

Næste punkt er opsætning af databasen, hos surftown forgår det via kontrol panelet på deres hjemmeside nederst til højre vælger man det ikon Avancerede Indstillinger.

på næste skærmbillede vælger man MySQL Server nederst til højre

 

 Og på listen over databaser vælger man det nederste menu punkt "tilføj ny database"  når det er gjort kommer nedenstående skærmbillede frem hvor man skal indtaste databasens navn og eventuelle beskrivelse når det er gjort klikker man på næste.

 på næste skærmbillede skal der enten oprettes en ny bruger til databasen eller der skal bruges en eksisterende

Hvis bruger og database er oprettet korrekt vil følgende tekst komme på næste skærmbillede Forspurgte privilegier er givet til bruger seaman_ole på databasen seaman_kiwitrees30 der efter klikkes på Afslut, på næste skærmbillede skal den nye database figurer ellers er et eller andet gået galt. Klik på den nye database du har og denne skærm vil komme frem med de parametre som skal bruges under installationen

 

Udpakning af kiwitrees

Man udpakker zip-filen på sin egen computer og jeg vil foreslå at man omdøber mappen kiwitrees-3.0.0 til bare kiwitrees inden man overfører ved hjælp af ftp. Når det er gjort er man klar til selve installationen af programmet.

Installation af Kiwitrees

Åben et nyt faneblad og gå ind på www.ditdomæne.dk/den mappe du gemte kiwitrees I  på første skærmbillede vælges sporg og kiwitrees checker om serveren opfylder kravene til programmet. Når sporg er valgt og hvis serveren opfylder kravene klikkes på forsæt.

 På næste skærmbillede indtastes de parametre som man finder på det sidste skærmbillede under database opsætning når det gælder Surftown Webhotel, hvis du bruger et andet webhotel og er i tvivl så spørg support.

 derefter klikkes på forsæt og på næste skærmbillede skal det navn man har valgt til databasen indtastes, hvis man kun har mulighed for og oprette en database er det meget vigtigt med den nederst linje tabel prefix ikke kollidere med en eksisterende database da den i såfald kan blive overskrevet.

Tryk på forsæt og på det sidste skærmbillede angives login oplysninger til kiwitrees og brug så stærkt et kodeord som muligt.

Efter du har indtastet de forskellige oplysninger og klikket på forsæt skulle du gerne ende op med nedenstående skærmbillede hvor efter du er klar til og oprette et nyt slægtstæ eller arbejde videre på et eksisterende træ i form af en gedcom fil.

Slægtstræ

Giv træet et navn f.eks mine aner klik på gem

Hvis du vil starte på et tomt træ klikker du Startside oppe til venstre, hvis du vil  importere en eksisterende gedcom fil vælger du upload, klik på gennemse for og finde gedcom filen på din egen computer

klik på forsæt for og forsætte og hav lidt tålmodighed hvis det er en stor gedcom fil du arbejder med, når gedcom filen er indlæst kan du klikke på Startside oppe i venstre hjørne og du får vidst forsiden på dit nye Kiwitrees slægtsforsknings site.

Hvis du får brug for hjælp er der et udemærket support forum på programmets website på denne adresse kiwitrees.net/forums/ og hvis du er på Facebook er vi lille flok som er samlet i en gruppe hvor vi hjælper hinanden med kiwitrees og webtrees, gruppen kan findes her Brug af Webtrees