Backup med Mysql-dumper

(programmet understøtter ikke php 7.x og højere)

Der findes et lille udmærket stykke værktøj kaldet Mysqldumper som er ideelt til og tage backup af ens kiwitrees/webtrees og andre sql databaser, her følger en installationsvejledning.

Først hentes programmet fra følgende adresse http://sourceforge.net/projects/mysqldumper/files/MySQLDumper/ herefter udpakkes det og uploades til ens website.

Herefter åbner man sin webbrowser og i adresse linjen skriver man http://ens domænenavn/den mappe man har lagt MySQLdumper i/install.php i første skærmbillede vælges installation sporg, næste skærmbillede skal brugenavn og kodeord til databasen angives og derefter testes forbindelse ved og klikke på linket nederst på siden og man kommer ikke videre før end alt er som det skal være.

 

Når man er klar til og starte programmet op første gang bliver man mødt af dette skærm billede

billede1 det første man skal gøre er og gå ind og sætte folderbeskyttelse op, det gøres ved og klikke på det vidste faneblad, det der skal tastes ind giver vidst sig selv, dog skal der vælges SHA1 som kryteringsmetode hvis man er i tvivl hvilket styresystem ens server kører.

 

Så er man klar til og gå i gang med og tage den første backup, klik på Backup markeret som punkt 2 på billede ovenover, og dette bilede kommer op.

billede2 Først skal der vælges hvilken database som der skal arbejdes med, det gøres nederst på siden (se billede) dernæst skal der sættes et flueben i vælg tabeller (se billede) hvis kun man har adgang til en database og det kun er tabellerne i kiwitrees/webtrees man ønsker og tage kopi/backup af.

Næste bilede viser alle tabellerne i en database her er det alle tabellerne som starter med wt som man skal markere, husk at der kan være tale om flere sider.

billede4  

For at genetablere databasen ved hjælp af den backup man har taget, vælges Genetablere (punkt 3 i det første billede) her skal der vælges hvilken database backupen skal indlæses i, og der skal sættes et flueben i den backup man ønsker og benytte.

 

billede3  

Til dem som bruger Kiwitrees findes der et addons så man kan kalde Mysqldumper direkte inde fra Kiwitrees