Forord

Denne artikel bygger på notater udarbejdet af Alice Sørensen f. Nielsen hvis svigerfar var et af de talrige børn som Lars og Maren fik, så ordvalget er hendes derudover har jeg tilføjet yderligere oplysninger.

Johan Christian Sørensen og Johanne Marie Jørgensen samt deres bryllupsgæster i forbindelse med deres bryllup 17 Februar 1911, antagelig taget uden for Hårslev kro

 1. Rasmus tog til Amerika som 14 årige, blev gift med en pige fra Hindevad, de blev forældre til en 6 - 7 børn som boede over hele Amerika, Rasmus arbejdede som smed i Detroit.
 2. Hans Peder, Lille Christian hans søn de arbejdede overalt i Staterne ved skov og landbrug, var vidst også i Argentina der vides ikke mere om dem.
 3. Marie gift med Handelsmand og propiortær Johannes Johansen
  1. Margrethe gift til Særslev Møllegaard (Dallund Møllegaard).
  2. En Søn landmand fik et barn med bedstemoders søster Mary som blev bort adopteret, som voksen blev han postbud i Hårslev.
  3. Otto handelsmand gift med Grethe som var Wienerbarn ingen børn. Han var slægtstolt og ku li øl.
 4. Laura gift med en gartner fra Gelsted 4 børn, 2 drenge døde af T.B.
  1. Agnes gift med Jørgen fra Gelsted, 3 børn  2 drenge som blev landmænd og Elin som blev bondekone i Skovsgaarde gift med Bent Jespersen 1 barn Carla som overtog gartneriet gift med Carl Hansen ingen børn.
 5. Søren ungkarl boede hos sin mor som havde bygget et hus ved Gamby Station. Han gik som daglejer især hos familien, han døde på Alderdomshjemmet i Gamby.
 6. Martha gift med Lars Clausen til Store Nellerod. Han havde en datter af 1. ægteskab hvor moderen var død. Martha og Lars levede et liv i fest og farver men datteren forelskede sig i en spillemand der spillede til baller og handlede lidt, hun måtte ikke få ham, men da hun blev myndig krævede hun og få sin mødrene arv udbetalt, så måtte de sælge gården og købe et mindre landbrug "Broløkke" som de også måtte gå fra og måtte bo til leje. Pigen Marry giftede sig med spillemanden og købte en musikforretning i Kolding og en af deres sønner blev siden Violinist i det Kgl. Kapel.
 7. Johanne blev gift med en gårdejer fra Nr. Højrup de fik 4 børn en datter blev gift med en proprietær fra Sjælland, Margrethe blev gift med et postbud 1 barn hun døde ung af ledegigt. Ellen blev gift med Peder der havde Kappelmøllegaard ved Bogense, 2 børn sønnen ? en maskinstation og datteren blev gift med Kai (Bertels søn) de emigrerede til Canada og de har besøgt Rasmus's børn
 8. Johan Kristian tog til Amerika men kun nogle år så blev han gift med Johanne de fik en masse børn, har forpagtede Hårslev Kro, men købte et lille landbrug ved Langesø, men de tog holdt kontakten ved lige med Amerikanerne har besøgt dem flere gange da deres egne 3 børn 2 drenge og 1 pige var emigreret til Canada og et af Rasmus's børnebørn var på besøg fra Tyskland hvor han gjorde tjeneste i det Amerikanske Flyvevåben de øvrige børn var Lars Jørgen smed i Ruds Vedby men tog til Københan og var ansat  i F.L.Smidt boede i et højhus i Brøndby. Sigrid og hendes mand boede i Gørlev, han døde af kræft da han er 50 år, de har et 1 barn. Rigmor gift med en Journalist i Stenllile der er et par Sønner
 9. Frederik var den yngste, han tog til Amerika og arbejdede dels i Landbruget og også på det værksted Rasmus var, hans moder kaldte ham hjem da Faderen døde (sukkersyge) det var vist i 1912, han giftede sig med sin barnekæreste Anna fra Nymark og fik 3 børn Siegfrid, Ellen og Asta, de fik en lidt dårlig start han blev indkaldt til 1. verdenskrig og laden brændte i 1918 men de klarede det, han drev gården mønstreværdigt men blev kun 50 år det var også sukkersygen. Det er en stor slægt som vi ikke har nogen kontakt med mere, den er spredt over Amerika, Canada og Danmark